Šolska ekskurzija v London  (27.3. – 30.3. 2024)

Apr 2, 2024 | Dogodki

Učenci osmih in devetih razredov so v spremstvu učiteljic prejšnji teden odkrivali znamenitosti Londona. Štiridnevne šolske ekskurzije se je udeležilo triinštirideset učencev in štiri spremljevalne učiteljice. 

V London (in nazaj) smo potovali z letalom. Nastanjeni smo bili v hotelu, kjer smo po obilnem angleškem zajtrku vsak dan odkrivali glavne znamenitosti tega velemesta, kot so Buckinghamska palača, trg Trafalgar Square (z ogledom National Gallery) in tržnici Covent Garden ter Camden Town. Pot nas je peljala mimo Westminstrske opatije, kjer že stoletja kronajo kralje in kraljice ter angleškega parlamenta The Houses of Parliament. Med vožnjo z znamenitim londonskim očesom The London Eye smo si angleško prestolnico ogledali še s ptičje perspektive. Sprehodili smo se tudi po znani nakupovalni ulici Oxford Street, obiskali pa smo tudi zanimivi Science Museum, Natural History Museum in Madame Tussauds, kjer so si učenci ogledali voščene lutke znanih osebnosti iz sveta filma, športa, mode in politike ter se z vlakcem popeljali skozi zgodovino Londona. 

Velik del mesta smo si ogledovali peš, izkusili pa smo tudi vožnjo s podzemno železnico, primestnim vlakom, dvonadstropnim avtobusom in turistično ladjico. Naše odkrivanje angleške prestolnice nas je peljalo tudi v vzhodni predel Londona – t.i. Greenwich, kjer smo si ogledali mogočno ladjo Cutty Sark, nato pa smo se sprehodili do ničelnega poldnevnika. V centralni London smo se vrnili z ladjico po reki Temzi in izstopili pri veličastni trdnjavi Tower of London. Nato smo prečkali znameniti dvižni most Tower Bridge in se sprehodili ob reki Temzi mimo najvišje stavbe Velike Britanije The Shard.

Poleg ogledovanja londonskih znamenitosti so se učenci ves čas ekskurzije urili v samostojnosti, odgovornosti in točnosti. Naše odkrivanje Londona nam je za cel dan vsebinsko popestril lokalni  turistični vodnik Rob, s katerim so učenci lahko spregovorili po angleško.  

V Slovenijo smo se vrnili utrujeni, a polni lepih in nepozabnih spominov.

Suzana Poženel,

učiteljica angleščine in vodja ekskurzije

Dostopnost