V Evropskem tednu mobilnosti smo na Osnovni šoli dr. Vita Kraigherja izvajali tri aktivnosti. Tekom celotnega tedna smo izvajali Pešbus, kjer je bilo vključenih 39 učencev in 7 spremljevalcev.  

V torek, 17. 9. 2024 smo se v družbi učencev 4. in 5. razreda sprehodili po Železni cesti. Učenci so šli čez 8 postaj, kjer so se seznanili s poklici dejavnimi v cestnem prometu ter pravili, ki jih moramo kot aktivni udeleženci prometa spoštovati za varnost vseh udeleženih. Železno cesto je obiskalo 123 učencev. Učenci bi si želeli, da bi imeli v prihodnje več časa na teh postajah, saj so bile zelo zanimive in interaktivne.  

V sredo, 18. 9. 2024 smo se z devetimi učenci, v okviru predmeta TIT, udeležili Kolesarskega kroga, kjer so si na info točkah osvežili prometno znanje, dobili kar nekaj uporabnih darilc in se imeli čudovito.  

Lahko pa se pohvalimo, da večina učencev prihaja v šolo peš, s kolesom ali s skirojem in se zavedajo, da s tem podpirajo zdrav način življenja in ohranjajo naš zeleni planet.  

Dostopnost