V ponedeljek, 23. septembra 2024, smo tudi na naši šoli obeležili dan slovenskega športa, ki spodbuja aktiven in zdrav življenjski slog. Prvošolci so se odpravili na športni dan. Peš so odšli na Rožnik ter izkoristili lepo sončno vreme. Drugošolci, tretješolci, četrtošolci in petošolci so med rekreativnim odmorom plesali na hodniku. 

Učenci 4. in 5. razreda so se preizkusili v različnih športnih izzivih – metanju obroča v cilj, skakanju gumitvista, koordinacijskem poligonu, plesnih nalogah in igri štrbunk.  

Učenci predmetne stopnje pa so se med rekreativnim odmorom udeležili različnih športnih delavnic, ki so jih navdušile in jih spodbudile h gibanju. 
 
Na voljo so bile različne aktivnosti, med drugim so učenci lahko preizkusili slackline, se pomerili v igranju spikeballa, nogometnega tenisa, ter metanju na manjši koš. Drugi so pokazali svoje spretnosti v skakanju s kolebnico. Vsi skupaj smo uživali v aktivnem in zabavnem odmoru, ki je bil odličen način za krepitev šolskega športnega duha. 
 
Nekateri učenci so se na ta dan udeležili tudi dogodka Bodi športnik “Igraj se z mano”, ki ga vsako leto organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije, odvijal pa se je na zunanjih igriščih pri Športnem centru Triglav. S sodelujočimi šolami so se pomerili v nogometu, odbojki, košarki in balinanju ter v številnih drugih športih. Ker so pokazali, da znajo igrati pravično, biti prijateljski do tekmecev, spoštljivo prenesti poraz in sprejemati drugačnost, so prejeli prehodni pokal, ki ga vsako leto ob koncu dogodka podelijo ekipi, ki najbolj spoštuje pravila “fair playa”.  
 

Športno obarvani dnevi so pomemben del naše šolske skupnosti in veseli smo, da so učenci z veseljem sodelovali pri različnih športnih izzivih. Veselimo se še več podobnih dogodkov, ki krepijo zdravje in timski duh! 

Dostopnost