Šola v naravi 6. razred

Sep 11, 2020 | Dogodki, prispevki

Četrti dan

Danes smo že stežka odprli oči, saj so za nami naporni dnevi. Vendar, ko smo zaslišali, da nas v jedilnici čaka čokolešnik, smo zelo hitro skočili iz postelj. Dopoldan se je ena skupina, po idilični vožnji med koruznimi polji, urila v veslanju, druga pa je obnovila znanje o sortiranju odpadkov v zbiralnem centru. Po odličnem kosilu so se eni pomerili v košarki, drugi poležavali v travi, nekateri pa so pripravljali točke za večerni “pokaži kaj znaš”. Vsi smo že zelo nestrpno čakali dogodek tedna – ples pod zvezdami, kjer so se spletla nova prijateljstva in prve simpatije. Lahko vam povemo samo to, da je bila to najboljša šola v naravi “ever”.

Tretji dan

Smo že na polovici naših “počitnic”. Lahko vam povemo, da se imamo prav fajn in se nam sploh ne mudi nazaj domov. Za nami je prav naporen dan. Po zajtrku se je ena skupina merila v orientacijskem teku, druga skupina pa se je izobraževala o naravovarstvu. Vse to se je dogajalo v visokih jesenskih temperaturah, kar je še posebaj otežilo naše aktivnosti. Komaj smo čakali kosilo in popoldanski počitek. V senci pod drevesi smo si nabrali moči za večerni kolesarski poligon. Vadili smo do trde noči, ustavila nas nista niti mraz in komarji. Želimo vam lahko noč in lepe sanje.

Drugi dan

Pozdravljeni bralci naših utrinkov. Zopet se javljamo s Ptuja, kjer nas že od ranega jutra greje sonček. Dopoldan se je ena skupina odpravila preverit kako se sortirajo komunalni odpadki, druga pa je odkolesarila do Drave in hop v kanuje. No, še prej smo spoznali, da vožnja po kolovoznih poteh zahteva precej več spretnosti. Ja, imeli smo tudi kakšen padec v koruzo. Smo vam povedali, da ves svoj prosti čas preživljamo zunaj? Imamo krasno košarkarsko in nogometno igrišče, obdano s koruznimi polji, nekje v bližini imamo tudi mizo za namizni tenis, najlepše pa je to, da smo tu čisto sami in da ni nikjer niti enega avtomobila. Popoldan smo se urili v kaligrafiji in spoznavali vesolje, večer pa namenili spretnostnemu kolesarjenju na poligonu in družabnim igram. Mimogrede, tudi hrana je izvrstna. Tako, to bo vse za danes od nas. Pa lahko noč. 

Prvi dan

V teh “težkih” časih smo komaj čakali dan odhoda v šolo v naravi. Na hitro smo se poslovili od naših staršev, bratov, sester in oddrveli proti Ptuju, točneje proti Ptujskemu gradu. Kar težko si predstavljamo, da bi živeli v teh ogromnih sobanah, kot so nekoč grofje Herbersteini. Pogled z gradu nam je nudil res lep razgled na Ptuj z okolico in Ptujsko jezero. Ker nam je že rahlo krulilo v želodčkih, smo komaj čakali, da prispemo v Spuhljo v dom Štrk in pojemo kosilo, ki sta nam ga pripravila prijazna kuharica in kuhar. Popoldne smo postali eksperti za napovedovanje vremena, seznanili pa smo se tudi kako preživeti v naravi. Znamo zavezati kavbojski, bičev in ambulantni vozel. Prav tako si znamo od danes naprej sami postaviti šotor. Zvečer smo se sprehodili še po bližnjih kolovoznih poteh med koruznimi polji In preverili kako mocno svetijo naše lučke. Zdaj pa že zapiramo težke oči in vam želimo lahko noč.

Dostopnost