Šola v naravi, 5. razred

Maj 20, 2022 | Dogodki, prispevki

Četrtek, 19. 5.

 Današnji dan se je začel malo drugače. Opazovali smo drevesa, preizkusili bosonogo pot in se mastili s krofi, ki so nas pričakali kot presenečenje na recepciji. Skritemu pošiljatelju se sladko zahvaljujemo. Pri preizkusu plavanja smo poleg delfinov letos odkrili tudi morskega psa. Dan smo zaključili z igrami brez meja. Jutri nas čakata še dve preizkušnji: plavalna tekma in pakiranje prtljage v kovčke. Okrog 15. ure nas lahko pričakujete nazaj pred šolo.

Sreda, 18. 5. 2022

 Prebudili smo se v sončno jutro. Na plavanje smo se odpravili malce prej kot ponavadi, saj nas je potem čakal orientacijski tek. Tek je potekal po okolici zdravilišča. Na posameznih točkah smo se preizkusili tudi v znanju. Zmagali so najboljši. smile Popoldanski čas smo si zapolnili s plavanjem in družboslovnimi vsebinami, večer pa zaključili z nočnim kopanjem, vaterpolom in vodno košarko. Jutrišnjega dne se že zelo veselimo, saj so nam učiteljice obljubile presenečenje.

Torek, 17. 5.

V torkovo jutro smo se zbudili dobro spočiti. Takoj po zajtrku smo se podali na pohod na Svetega Miklavža. Pot je bila strma, ampak smo si jo krajšali z pogovornimi igrami, štetjem slepcev in ostalih travniških živali. Popoldan smo nadaljevali s plavalnim opisnjevanjem, zvečer pa smo se sprostili ob socialnih igrah in urili male sive celice pri kvizu. Jutrišnjega dne se že neizmerno veselimo.

Ponedeljek, 16.5. Zjutraj smo se z avtobusom odpravili v poletno šolo v naravi v terme Snovik. Po tem, ko smo vse naše stvari pospravili v sobe, smo se odpravili na preizkus plavanja. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod z lučkami. Sedaj bomo odigrali še kakšno družabno igro, nato pa gremo prešteti ovčke.
Dostopnost