Šola v naravi 5. razred

Feb 3, 2022 | Dogodki, prispevki

Četrtek, 3. 2.

Še preden so učiteljice potrkale na naša vrata, so nas zbudili prvi sončni žarki. Po slastnih jajčkih, nuteli in rogljičkih smo se spet odpravili dogodivščinam naproti, eni na pohod, drugi na smučanje in bazen. Sledilo je obilno kosilo, ki smo si ga pošteno prislužili. Kasneje smo si privoščili še krajši počitek, saj smo vedeli, da nas čaka še popoldanska in nočna smuka. Večerjo smo pojedli hitro, ker se nam je mudilo na smučanje pod reflektorji. Tam je vsaka skupina s pomočjo svojega učitelja skovala načrt za jutrišnjo tekmo. Jutri pa držite pesti! Napeto bo!

Sreda, 2. 2.

 Zjutraj so nas učiteljice že s težavo zbudile, saj smo bili utrujeni od programa prejšnjega dne. Po obilnem zajtrku se je ena skupina odpravila na zimski pohod po prelepem Pohorju, druga skupina pa je odšla na smučišče. Po pohodu smo utrujene mišice spočili še v bazenu. Pred večerjo smo svojo žepnino veselo zapravljali v lokalni trgovini. Večer pa smo preživeli ob zabavnih socialnih igricah in še poglobili prijateljske vezi.

Torek, 1. 2.

Po pet zvezdičnem zajtrku smo se odpravili na smučišče kjer so nas učitelji »mučili« z vajami, ki bi nam naj koristile pri našem smučanju. Oranžna skupina začetnikov je naredila prve zavoje in šla prvič na trakec, modri in rdeči smo prismučali v »mesto«, zeleni smo drveli in prehiteli vse smučarje. Po kosilu smo napisali razglednice in staršem poslali lepe pozdrave. Večer pa zaključili z zabavnim kvizom kjer smo izkazali vso svoje znanje. Še učiteljice so bile navdušene nad našo uspešnostjo J.

Ponedeljek, 31. 1.

 Po dnevih negotovosti, nam je danes vendarle uspelo dočakati to šolo v naravi, ki smo si jo tako zelo želeli. Okoli 12. ure smo nasmejani do ušes prispeli na Pohorje. Po odličnem kosilu smo se namestili v prostornih apartmajih nad katerimi smo bili navdušeni. Do večerje smo nadaljevali s preizkusom smučanja in se razvrstili v smučarske skupine. Nato pa smo na zabaven način s pantomimo spoznali FIS pravila. Po večerji so nas učiteljice peljale še na nočni pohod z lučkami, kjer smo z vrha smučišča občudovali pogled na večerni Maribor. Sedaj pa že ležimo v toplih posteljah in vam želimo lahko noč.

Dostopnost