Jedilnik
Jedilnik
MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |||
---|---|---|---|---|---|
PONEDELJEK (30.1.2023) | Sirova štručka, piščančja salama, sveža paprika, jabolčni sok *1,7 | Špinača, pire krompir, mesni polpet, zeljna solata, sadje *3,7 | Grisini, jabolko *1 | ||
TOREK (31.1.2023) | Prosena kaša, benko, polnozrnati kruh, banana *1,7 | Porova juha, gratinirane testenine z sirom, paradižnikova omaka, zelena solata*3,7 | Črni kruh, marmelada, pomaranča *1 | ||
SREDA (1.2.2023) | Črni kruh, sirni namaz, solata, čaj *1,7 | Brokolijeva juha, ribji file (losos,oslič), dušen riž, zelenjavna priloga, mešano sadje (hruške, kaki..) *1,3,5,8 | Musli, mleko, kruh *1,3,5,7 | ||
ČETRTEK (2.2.2023) | Rženi kruh, rezine sira, solata, bela kava *1,7 | Bolonjska omaka, makaroni, solata s koruzo, sladica *1,3,8 | Jabolčni zavitek, sadje *1,3 | ||
PETEK (3.2.2023) | Pisani kruh, maslo, med, sadje, mleko *1,7 | Krompirjev golaž, čokoladno pecivo, črni kruh *1,3,7 | Riževi vaflji, sadje *1,3 | ||
Jedilnik pripravil: Igor Kuzmič, vodja šolske prehrane.
Opomba: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.
Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost iz Uredbe EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih. Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
1. žita, ki vsebujejo gluten / 2. raki / 3. jajca / 4. ribe / 5. arašidi / 6. soja / 7. mleko / 8. lupinasto sadje (oreščki) / 9. listna zelena / 10. gorčično seme / 11. sezamovo seme / 12. žveplov dioksid in sulfidi v koncentraciji več kot 10 mg/kg / 13. volčji bob / 14. mehkužci