Obvestilo o prihajajočem vpisu otrok v 1. razred osnovne šole za šolsko leto 2022/23

Feb 3, 2022 | Obvestila

Spoštovani starši,

Obveščamo vas, da se bliža čas vpisa otrok v prvi razred.

V skladu z Zakonom o osnovni šoli so starši otrok, rojenih v letu 2016, dolžni svojega otroka vpisati v 1. razred osnovne šole. V našo osnovno šolo dr. Vita Kraigherja se morajo vpisati vsi otroci, katerih stalno ali začasno prebivališče spada v naš šolski okoliš. V primeru, da želite svojega otroka vpisati na drugo šolo (npr. v primeru selitve), ali pa bi šolanje odložili iz utemeljenih razlogov, je otroka potrebno najprej vpisati v našo šolo, pri vpisu pa nas o svoji nameri pisno obvestite. Potrebno je soglasje obeh staršev.

Vpis na OŠ dr. Vita Kraigherja bo potekal od 14. 2. do 18. 2. 2022, po časovnem razporedu, o katerem boste pisno obveščeni.

Zaradi trenutno slabe epidemiološke slike bo vpis otroka v 1. razred možen na naslednje načine:

  • starši izpolnite vse priložene obrazce in jih pošljejo na naslov šole ali oddajo v nabiralnik ob glavnem vhodu v šolo ali
  • se oglasite na šoli v terminih, ki jih boste prejeli v dopisu (izpolnjen pogoj PCT) in  s seboj prinesete izpolnjene in podpisane obrazce.

 

Pri izvedbi vpisa otrok smo dolžni upoštevati vse predpisane ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja COVID-19. Pri tem v skladu z veljavnimi predpisi in priporočili NIJZ upoštevamo naslednje ukrepe; PCT pogoj za starše, uporaba zaščitnih mask v zaprtih prostorih, razkuževanje rok, zračenje in čiščenje prostorov, varnostna razdalja.

Starši, ki želite prepisati otroka na našo šolo in ne živite v našem šolskem okolišu ali obratno, najprej otroka vpišete na šolo v svojem šolskem okolišu. Najkasneje v 14 dneh po zaključenem vpisu pa na šolo, kamor iz tehtnih razlogov želite prepisati otroka, oddate pisno vlogo. O soglasju k prepisu se medsebojno dogovorita matična šola in šola, kamor želite vpisati otroka. Šola o svoji odločitvi obvesti starše.

Starše prosimo, da k vpisu s seboj prinesete otrokov osebni dokument (na vpogled) ter izpolnjene in podpisane obrazce, ki smo vam jih priložili.

Če imate še kakšno vprašanje, pišite na naslov:  darja.progar@guest.arnes.si ali pokličite 059/338-148.

Branko Lah,

Ravnatelj Osnovne šole dr. Vita Kraigherja

Dostopnost