NAJ SE TI (Z)ROLA

Maj 17, 2022 | Dogodki, prispevki

Na lep sončen dan smo se učenci 1. c-razreda z vso rolarsko opremo zbrali na ploščadi pred šolo. Obuli smo rolarje, poskrbeli za vso zaščito rok, nog in glave ter začeli z rolanjem. Nekateri smo prvič stali na rolarjih in po treh urah nam je šlo res že zelo dobro. Drugi pa smo se naučili delati limonice, voziti nazaj, se zaustavljati, najbolj zanimiva pa je bila igra hokeja. Na koncu je seveda sledila tudi nagrada za vse pogumne rolerje, ki kljub padcem niso obupali in so aktivno sodelovali na športnem dnevu.
Naslednji dan smo svoje gibanje uprizorili še v sklopu likovne umetnosti – izdelali smo kipe iz različnih vrst žice, svojim izdelkom pa dodali še različne perlice in druge dodatke. Naši izdelki so bili zares raznoliki in tako smo prikazali najrazličnejše vrste gibanja.
Tudi pri spoznavanju okolja smo se kar nekaj dni pogovarjali o različnih vrstah gibanja in zakaj je za naše zdravje ter dobro počutje pomembno, da smo aktivni.
Ko se nam je že kar malo ‘rolalo’ od vsega gibanja, pa smo tematiko zaključili še pri matematiki, kjer smo v drevesni prikaz razvrščali živali glede na načine gibanja.
Med pogovorom smo tako zaključili, da se bomo potrudili, da se bomo vsak dan gibali (tudi med poukom) ter izkoriščali lepe sončne dni za aktivnosti na prostem.

Zapisala: Tjaša Kokalj

Dostopnost