Seča (šola v naravi) - 7. razred

V sredo nas je po jutranjem bujenju najprej čakala telovadba. Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je odšla peš do solin, druga pa je tja odveslala. Morje je bilo zelo mirno. Veslali smo med ribogojnico in opazovali kako gojijo školjke.

Seveda nas je učiteljica spomnila na film Poletje v školjki, ki so ga snemali tudi na tem prizorišču. Veslanje je bilo super, na koncu smo se kar utrudili. Naša skupina se je nato odpravila peš proti domu. Sprehod je bil krasen, saj nas je ves čas spremljalo sonce. Popoldne smo se malo razgibali v fitnesu, nato pa nas je učitelj naučil nekaj iger zaupanja. Bilo je zanimivo. Po dobri večerji je našo šolo čakal še večerni pouk. Poučil nas je o onesnaževanju svetlobe in nam pokazal nekaj zanimivih ozvezdij. Vse to smo seveda potem pogledali zunaj in poskušali najti nekaj nam najbolj znanih ozvezdij. Hitro je prišel večer in odšli smo na zaslužen počitek.

Žan in Martin, 7. b

IMG 1671

 

2. dan

V torek, 7. 2., smo odšli na pohod iz Seče do Pirana. Tam smo obiskali akvarij. Ogledali smo si različne vrste rib in majhne morske pse. Nato smo imeli orientacijo po Piranu. V popoldanskem času smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina si je ogledala Formo Vivo (kipi, ki jih ustvarjajo kiparji celega sveta). Pri enem kipu smo se ustavili in božali nos. Pravijo, da naj bi izpolnjeval želje. Druga skupina pa je imela orientacijo na vrtu med kipi. Zvečer smo se obiskovali, igrali pantomimo in različne igre s kartami. Drugi dan šole v naravi je bil zelo zabaven in zanimiv.

seca

1. dan

Danes smo se odpravili v Sečo, čeprav je bila že sama pot svoje potovanje. Imeli smo 4 zanimive postojanke, kjer smo izvedeli veliko nepogrešljivih stvari. Prispeli smo ravno na kosilo, po katerem smo imeli najzanimivejši ter najboljši del, brez katerega ne gre: POČITEK. Jasno pa je, da je vsega lepega enkrat konec in sledilo je zelo poučno popoldne: o solinah in lokostrelstvu. Večer je bil obarvan v odtenkih radosti in veselja, saj so bile organizirane igre. In prav vsi smo zagotovo dobro spali.

Avtorica prispevka: Kaja 7. b