Mesec šolskih knjižnic - oktober

Zakaj imam rad/a svojo šolsko knjižnico - “Why I Love My School Library”

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL - International Association of School Librarianship http://www.iasl-online.org/ ) tudi letos vabi k praznovanju. Letošnje geslo je “Zakaj imam rad/a svojo šolsko knjižnico”.

Tedenski razpored : 1. teden 1.10.2018 – 7.10.2018

V mesecu oktobru se bodo vsak dan dogajale različne dejavnosti, v času teh aktivnosti bo morda tudi nekoliko prilagojen delovni čas šolske knjižnice, za vaše razumevanje se zahvaljujemo.

Natančen razpored dejavnosti po posameznih tednih je objavljen spodaj. Opozarjamo, da so nekatere dejavnosti namenjene samo določenim starostnim stopnjam/prijavljenim skupinam. Na ostale dejavnosti ste vabljeni vsi zainteresirani učenci, na nekatere pa tudi starši in stari starši.

Ponedeljek, 1.10.2018

V ponedeljek, 1.10.2018, se bodo uradno začele aktivnosti v okviru Meseca šolskih knjižnic na naši šoli. Objavljen bo prvi tedenski razpored dejavnosti, dosegljiv bo tudi na info pultu razredne stopnje.

Učenci 7. razredov bodo v okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo obiskali najbližjo splošno knjižnico MKL – Knjižnico Bežigrad, kjer bodo v obsegu 2 šolskih ur spoznavali splošno knjižnico ter prejeli darilno knjigo Avtobus ob treh. Več informacij lahko najdete na: http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/

Torek, 2.10.2018

Večernico, nagrado za najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo, je letos prejela Anja Štefan za pesniško knjigo Drobtine iz mišje doline. Danes ob 14. uri skupinsko branje v šolski knjižnici. V času skupinskega branja šolska knjižnica ni odprta za izposojo. Na dogodek vabljeni vsi zainteresirani.

Sreda, 3.10.2018

Učenci 2. in 3. razredov, ki so vpisani k interesni dejavnosti Čarovničkin bralni kotiček, se bodo v sredo prvič srečali v šolski knjižnici (po urniku, 6.š.u.).

Četrtek, 4.10.2018

Danes bodo ponatisnjene publikacije/zloženke, ki jih je v preteklih letih izdala šolska knjižničarka. Te zloženke boste lahko brezplačno vzeli na info pultu razredne stopnje (pri vhodu v šolo), in sicer: Naše najljubše detektivske zgodbe, Poučne knjige pri predmetu družba (4. in 5. razred). V PDF obliki bodo objavljene tudi na blogu šolske knjižnice.

Petek, 5.10.2018

Učenci 4, 5. in 6. razredov, ki so vpisani k interesni dejavnosti Čarovničkin bralni kotiček, se bodo v petek prvič srečali v šolski knjižnici (po urniku, 6.š.u.).

Na info pultu bo na voljo nov tedenski program.