Otvoritev 1. likovne razstave

Pretekli četrtek  smo v popoldanskih urah odprli 1. likovno razstavo učencev in učenk ter delavcev  šole.

Kar nekaj staršev, naših otrok in učiteljev je bilo prisotnih. Kulturno vzdušje se je stopnjevalo z glasbenim nastopom učenk Neže Kunič, Agate Pflaum in Jere Marn. Klavir, flavta in kitara so bili čudovita spremljava likovni ustvarjalnosti.

Kot je v nagovoru povedal g.ravnatelj Branko Lah, s tem kulturnim dogodkom  želimo vzpodbuditi naše mlade talente h kreativnosti in razvoju umetniškega ustvarjanja.

Na razstavi, ki bo na ogled do  16. 6. 2019,  je izbor slik, risb in grafik učenk ter učencev od 1. – 9. razreda, ki so nastale v tem šolskem letu. Poleg tega razstavlja še čipkarski krožek in krožek slikanja na svilo. Kot posebna zanimivost razstave so umetniška dela Helene Oblak, Sanje Rehar in Marjane Trstenjak K.

Likovni svet  ima svojo neverbalno govorico, z nami komunicira neposredno, kot npr. glasba in ples. Ko se nas slika dotakne, stopimo v komunikacijo brez besed. Takrat začutimo nekaj v sebi, nekaj se prebudi, naš intelekt je vzpodbujen, naša čustva in duh so prebujeni. V delih na razstavi  najdemo delčke doživljanja in razmišljanja naših otrok, včasih prepoznane zgodbe iz življenja, včasih fantazijske in filozofske poglede na svet.

Za žlahtne prispevke vsem ustvarjalcem čestitamo!

MT

 

Fotografije je posnela Urša Jeran.