Bodoči prvošolci na obisku

Vsako leto nas v začetku pomladi obiščejo vrtčevski otroci, ki bodo septembra postali učenci naše šole. S svojimi vzgojiteljicami in vzgojitelji so nas obiskali otroci z Vrtca Jelka. Nekaj skupin je obiskalo 1. a, drugi pa so obiskali 1. b-razred. Na obisk lahko pridejo tudi tisti otroci, ki vrtca sicer ne obiskujejo, bodo pa drugo leto vseeno naši prvošolci.

Učenci 1. razreda so svojim mlajšim prijateljem najprej pokazali, kaj so se v nekaj mesecih bivanja na naši šoli naučili – zapeli in deklamirali so pesmice, zaplesali ljudski ples, pokazali, da že znajo računati ter da poznajo glasove in črke. V drugem delu enournega obiska pa šolarji postanejo mentorji svojim mlajšim vrstnikom in z njimi izdelajo kakšen preprost izdelek ali rešijo učni list. Posodijo pa jim tudi vse potrebne pripomočke. Ko delo zaključijo, se lahko skupaj še malo poigrajo z razrednimi igračami. Na koncu obiska tudi vrtčevski otroci pokažejo, kaj so se letos že naučili.

Vsako leto so obiski vrtčevskih skupin nekaj posebnega in so pravo doživetje za prvošolce, ki se spomnijo, kako so oni eno leto nazaj prišli v šolo na obisk. Uh, kako ponosni so, ko lahko mlajšim pokažejo, kaj vse že znajo.